Piatra naturala piatra decorativa piatra ornamentala piatra cubica
 

S.C. Madera Ro S.R.L.

Str. Gradinarilor nr. 42
Codlea, jud. Brasov

Tel: 0722 555743

E-mail:  piatrabrasov@gmail.com

 


Piatra Naturala

Piatra naturala este un produs obtinut in cariere, a carui utilizare variaza. Piatra naturala decorativa este cel mai des folosita in scopuri decorative, in constructii si sculptura monumentala.

Piatra naturala este un material care nu se va demoda niciodata. Pentru piatra naturala nu exista inlocuitor.

Folosit din cela mai vechi timpuri, acest material realizeaza combinatia ideala intre eleganta si durabilitate. Intr-o lume dominata de artificial se simte nevoia recreerii conexiunii cu natura - piatra naturala dand forta si expresivitate atat ca impact vizual cat si ca ambianta.

Constructiile amenajate cu piatra naturala impun o superioritate in prezent si viitor prezentand o legatura indestructibila intre natura si lumea construita de om.

Decizia de a utiliza piatra naturala sau rocile ornamentale pentru decorarea ambientului public sau privat este ca un puzzle logic. Discutam de materiale care plac evident marii majoritati a clientelei, dar cind se pune problema de a utiliza efectiv una din foarte multele variante pe care ni le ofera rocile ornamentale apare o retinere care contrasteaza evident cu potentialul oferit de acestea.

Acolo unde factori ca: traficul intens, umiditatea, inghet-dezghetul, poluarea, etc., nu permit utilizarea calcarelor si gresiilor, i-au facut pe necunoscatori sa le utilizeze bazandu-se pe o gama intreaga de solutii de intretinere/protectie a acestor roci, dar sa nu uitam ca toate acestea trebuie sa le consideram doar ca variante ajutatoare si nu ca panacee. In aceeasi idee, de a folosi materialele asa cum se preteaza si nu cum dorim, vom utiliza pentru trafic auto si pietonal intens pavaje din porfido si gneiss, dar si din granit sau andezit si nu un calcar poros... si exemplele proastei utilizari sunt nenumarate, dar solutia iesirii din impas este simpla: buna informare.

Incercarea de a enumera cele mai cunoscute ’pietre’, ar fi practic imposibila deoarece sunt peste 1000 catalogate/utilizate si pentru ca fiecare tara din lume are sursele ei de astfel de materiale, toti sustin ca ale lor sunt cele mai frumoase si mai bune si din aceste motive prezentarea materialelor din aceasta gama exploatate, peste tot in lume, nu-si are rostul in continuare.

Daca, tinem cont de restrictiile firesti impuse de caracteristicile fizico-chimice, utilizarea acestor roci nu are limite: zidarii din masiv sau aparente, placaje interioare si exterioare, elemente de arhitectura, etc., cu tenta rustica, clasica sau moderna, cu alte cuvinte oriunde dorim ceva cu adevarat frumos, cald si prietenos.

 


Copyright © 2011 Madera - Piatra Naturala Decorativa | Powered by Agentia de Anunturi DID.RO

Materiale de constructie
Despre Madera-RO SRL Piatra naturala decorativa Distribuitori piatra naturala Galerie Foto Piatra naturala Date de contact Madera-RO SRL Prima pagina